Kenston's Equestrian Estate

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kenstonin kohtauspaikka - http://nurinkurin.net/k/


  Sleĉna Zem

  Marian
  Marian
  Admin

  Viestien lukumäärä : 57
  Join date : 25.11.2012

  Sleĉna Zem Empty Sleĉna Zem

  Viesti  Marian lähetetty Ti 16 Heinä 2013, 04:59

  Zemin tallikirja
  Sleĉna Zem P_zem_paa
  Jimmy
  Jimmy

  Viestien lukumäärä : 6
  Join date : 16.07.2013

  Sleĉna Zem Empty 19.11.2012

  Viesti  Jimmy lähetetty Ti 16 Heinä 2013, 05:17  Ensimmäiseen kertaan pitkään aikaa pääsin kiipeämään Zemin selkään Marianin ostettua sen takaisin synnyinkotiinsa Kenstoniin. Olin oikein tyytyväinen kuullessani asiasta, sillä tamma tuntui nuorempana niin lahjakkaalta. Ja täytyy myöntää, sitä se tuntuu olevan yhä edelleenkin.
  Verryttelin ja taivuttelin tammaa kaikessa rauhassa lämmitellen ja samalla tutustuen siihen uudelleen. Zem tuntui muuten oikein hyvältä, mutta pientä vinoutta oli havaittavissa. Oikea kierros oli huomattavasti vaikeampi, joten taivuttelin hieman enemmän siihen suuntaan. Selkäänsä tamma käytti erinomaisesti.
  Laukat onnistuivat kumpaankin suuntaan mainiosti, joskin oikea oli jälleen hieman heikompi. Ilmeisesti tammaa on ratsastettu edellisessä kodissa hieman toispuoleisesti, joten luvassa on siis todella kovaa treeniä lihastasapainon korjaamiseksi.
  Päätin jättää vaativammat harjoitukset tuonnemmaksi ja treenata tänään vain siirtymisiä. Ne onnistuivatkin hyvin, joskin laukasta käyntiin siirtyminen oli toisinaan aivan pikkuruisen turhan hidas. Helpon laukanvaihtotehtävän kanssa ei myöskään löytynyt sen suurempia ongelmia, ainoastaan voimaa ja terävyyttä jäin hieman kaipaamaan.
  Marian
  Marian
  Admin

  Viestien lukumäärä : 57
  Join date : 25.11.2012

  Sleĉna Zem Empty 23.11.2012 Shannonin valmennus

  Viesti  Marian lähetetty Ke 17 Heinä 2013, 09:31

  Tänään olisi edessä uusia koitoksia - etenkin valmentajalle, joka ajeli kohti uutta tallituttavuutta, Kenstonia. Valmennettavan hevosen, Zemin, taustoista olin etukäteen kuullut, että tammalla riittää kapasiteettia - etenkin kouluratsastuksessa. Estepuolikin sujui mukavasti metrinkin luokkia, mutta samanlaista poltetta hyppäämiseen ei ole kuin muuhun vaativaan menoon. Ratsastaja Marian oli minulle kertonut, että Zem on kuin satuhevonen, jota se tosiaan oli jokaiselta karvaltaan, kun hevonen asteli hieman täpinöissään maneesiin.

  Zem ja Marian aloittelivat lämmittelemään molempiin suuntiin kahdeksikolla tehden kummallekin ympyrälle syviä taivutuksia. Zem oli alusta alkaen hyvin kuulolla, kantaen itsensä kevyesti. Tehtävään haettiin lisätehtäviä pysähdyksillä kahdeksikon keskikohtaan, tarkoituksena pysähtyä ravista ja lähteä liikkeelle samaiseen askellajiin. Zem pysähtyi ja lähti liikkeelle vaivattomasti, joskin hevosesta huomasi pienen hämmennyksen - näinkö helppoja juttuja me nyt tehdään. Ravityöskentelyn jälkeen Marian siirtyi tamman kanssa pääty-ympyrälle valmistelemaan laukkaa ensin vasempaan kierrokseen. Ensimmäiset nostojen jälkeen laukka sai jatkua reilun ympyrän verran, Marianin samalla kooten hevosta lyhyemmäksi. Oli luvassa suunnanvaihto ja oikean puolen vuoro. Olin muutamat varoituksen sanat kuullut oikean puolen lievästä heikkoudesta, joten Marian jatkoi vielä hetken ravissa tehden taivutuksia oikealle puolelle lisää. Tämän jälkeen Zem nosti laukan, eikä havaittavissa ollut niin rajua eroa vasempaan, kuin olin ensin arvellut. Marian ja Zem työstivät oikeaan kierrokseen samat tehtävät kuin vasempaankin, jonka jälkeen oli vuorossa pienten välikäyntien vuoro ennen päivän varsinaiseen tehtävään siirtymistä.

  Päivän suunnitelmana oli mennä ensin pientä, 4 esteen jumppasarjaa molempiin suuntiin ja tämän jälkeen oli vuorossa kahden esteen sarjaa. Marian kokosi Zemin ympyrällä rennossa ravissa. Tamma kulki kuuliaisesti ja hevosesta huokui rentous sen tehden Marianin pyyntöjen mukaan. Jumppasarja oli suunniteltu niin, että aina alastulon jälkeen oli vuorossa uusi hyppy ilman väliaskeleita. Korkeutta pikkuesteillä oli 40cm verran. Marian ohjasi Zemin suoraan jumppasarjalle rauhallisessa laukassa. Zem vaikutti hyvin hämmentyneeltä sarjan jälkeen - mitä ihmettä, 4 kappaletta pikkuesteitä vierivieressä ilman tilaa väliaskeleille?! Marian ohjasi Zemin uudestaan jumppasarjalle ja tällä kertaa ylitys sujui pienemmillä ihmettelyillä ja puhtaammin kuin äskettäin. Useamman toiston jälkeen molempiin suuntiin Zem kulki rennosti niin sarjalle kuin sarjan jälkeenkin. Onnistuneeseen suoritukseen on hyvä lopettaa - tai ainakin siirtyä seuraavaan koitokseen. Seuraava tehtävä oli kahden esteen sarja välillä 3 laukka-askelta. Kokoa näillä esteillä oli 60cm, ja jälkimmäinen este oli venytetty okseriksi.

  Marian ohjasi Zemin isolta ympyrältä rauhallisessa laukassa sarjalle, ja Zem hyppäsi reippaalla loikalla ensimmäisen esteen yli. Tamma hieman haparoi esteiden välissä, mutta Marian kannusti Zemin toisenkin esteen yli, jossa takapuomi aavistuksen kolahti. Uusi yritys edessä, ja Marian kokosi Zemiä ennen ponnistukseen lähtöä hieman rajummin, ja niin tamma hyppäsi kevyesti esteiden yli. Korotin pikkuhiljaa kierros kierrokselta okseria korkeammalle ja loppujen lopuksi este oli lukemissa 90cm. Toistojen jälkeen Zem kävi hieman kuumana, mutta Marianille se ei tuottanut mitään ongelmia, toisinsanoen taisi vauhdittaa harjoittelua.

  Loppuverkat sujuivat uralla ratsastaen rennossa ravissa tehden muutamia temponvaihteluita ja ympyröitä. Zem vaikutti tyytyväiseltä hölkkäillessään eteenpäin, kuten myös ratsastaja Marian. Oli ilo päästä valmentamaan kyvykästä ja osaavaa parivaljakkoa, joilla yhteistyö toimii moitteettomasti!

  Kiitos hyvästä valmennuksesta, Shannon!

  Sponsored content

  Sleĉna Zem Empty Vs: Sleĉna Zem

  Viesti  Sponsored content


   Kellonaika on nyt Ti 19 Tammi 2021, 19:30